Kuskusový salát s fazolkami a tuňákem
Recepty, SalátySuroviny
- 100 g kuskusu
- 100 g fazolek
- 100 g menších rajčátek (nebo cherry)
- 80 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 cibule
- 1 lžička + 1 lžíce oleje
- ½ lžičky koření sumah
- 1 lžíce citronové šťávy
- koření 4 barev
- čerstvý tymián
- sůl
Postup Kuskusový salát s fazolkami a tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Na lyžici oleja orestujeme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Pridáme fazuľky, osolíme, okoreníme a pridáme sumah. Podlejeme 2 lyžicami vody a 10 min podusíme.
Kuskus premiešame dôkladne vidličkou s lyžičkou oleja. Zalejeme vriacou vodou máličko nad kuskus, zakryjeme a necháme stáť. Po 5 min premiešame vidličkou, zakryjeme a opäť necháme 5 min stáť.
Kuskus premiešame s fazuľkou, pridáme na štvrtiny alebo šestiny nakrájané paradajky a premiešame. Ak treba, dosolíme alebo dokoreníme. Porcie šalátu na povrchu obložíme kúskami tuniaka aj so šťavou.
Posypeme lístkami tymiánu. Môžeme podávať teplý ako prílohu alebo studený.