Kuskusový salát s fazolkami a tuňákem

Recepty, Saláty

Suroviny

100 g kuskusu
100 g fazolek
100 g menších rajčátek (nebo cherry)
80 g tuňáka ve vlastní šťávě
1 cibule
1 lžička + 1 lžíce oleje
½ lžičky koření sumah
1 lžíce citronové šťávy
koření 4 barev
čerstvý tymián
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na lyžici oleja orestujeme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Pridáme fazuľky, osolíme, okoreníme a pridáme sumah. Podlejeme 2 lyžicami vody a 10 min podusíme.

  2. Kuskus premiešame dôkladne vidličkou s lyžičkou oleja. Zalejeme vriacou vodou máličko nad kuskus, zakryjeme a necháme stáť. Po 5 min premiešame vidličkou, zakryjeme a opäť necháme 5 min stáť.

  3. Kuskus premiešame s fazuľkou, pridáme na štvrtiny alebo šestiny nakrájané paradajky a premiešame. Ak treba, dosolíme alebo dokoreníme. Porcie šalátu na povrchu obložíme kúskami tuniaka aj so šťavou.

  4. Posypeme lístkami tymiánu. Môžeme podávať teplý ako prílohu alebo studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!