Kmínové sušenky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

200 g hladké mouky
50 g másla
1/2 sáčku prášku do pečiva
125 g měkkého tvarohu
1/2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička provensálského koření
3 kávové lžičky kmínu
na potření 1 žloutek
1 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, máslo, tvaroh,prášek do pečiva, koření prohněteme na vláčné těsto, uděláme z něho válec a dáme na 1/2 hodinky do lednice odpočinout.

  2. Poté z válce vyválíme plát, z kterého vykrajujeme kolečka, nebo jiné tvary.

  3. Položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozmíchaným žloutkem se lžící vody a sypeme kmínem, hrubozrnnou solí, bylinkovou solí, grilovacím kořením - to už je na každé, podle inspirace.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 130°C asi 17 minut.

  5. Pečivo se po upečení nafoukne. Při konzumaci namáčíme v rozmíchaném upraveném tvarohu, sýrové pomazánce, žervé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!