Velikonoční mandlové sušenky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g másla
- 100 g cukru moučka
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- 80 g oloupaných umletých mandlí
- 1 lžíce kakaa
Postup Velikonoční mandlové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin kromě kakaa připravíme hladké těsto. Z těsta odebereme asi 1/3 a tu obarvíme kakaem. Ze světlého těsta utvoříme malé kuličky a z těch potom přímo na plech pokrytý pečícím papírem formujeme tělíčka oveček.
Z tmavého těsta zformujeme hlavičky, do těch uděláme dírku jako očičko, z menšího kousku utvoříme ouško, které na jedné straně kousek nařízneme a ze dvou dalších kousků tmavého těsta vytvarujeme nožičky, které také odspodu nařízneme.
Ovečky pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 15 minut.