Velikonoční sekaná jednoduše a rychle
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého hovězího masa
- 400 g mletého vepřového masa
- 150 g kvalitní slaniny
- 4 vařená vejce
- 100 g špenátu
- 4 lžíce strouhanky
- 1 vejce do masa
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžíce olivového oleje
- černý pepř
- sůl
Postup Velikonoční sekaná jednoduše a rychle
Postup přípravy receptu
-
Připravíme formu, ve které budeme sekanou péct. Já používám běžnou formu na chléb. Do formy úhledně naskládáme plátky slaniny tak, aby všechny stěny byly zakryté.
Všechny suroviny (kromě uvařených vajec a špenátu) smícháme dohromady, dochutíme dle potřeby a naplníme polovinu formy.
Dáme vrstvu špenátu, uvařená vejce a nakonec zbytek masa.
Pečeme s ohledem na svou troubu, přibližně na 170°C asi hodinu. Velikonoční sekaná je vynikající se šťouchanými bramborami a dozlatova opečenou cibulkou, nebo s pyré.