Dvoufazolová vepřová plec v PH
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- 250 g zelených fazolek
- 2 hrsti malých bílých fazolí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- štipec čerstvého kopru
- sušený zázvor (množství dle chuti)
- pepř (množství dle chuti)
- 1 lžíce sádla
- sůl
- Na jíšku:
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
Postup Dvoufazolová vepřová plec v PH
Postup přípravy receptu
-
Na dno PH dáme na lžíci sádla dáme nakrájenou cibuli nadrobno a česnek na plátky.
Do misky si nakrájíme plec na kousky, posypeme solí, pepřem, zázvorem a promícháme, aby nám koření zůstalo na mase, vložíme do PH, dáme fazolky i fazole, zalijeme vodou tolik, kolik chceme omáčky (šťávy), ještě osolíme, uděláme si ze sádla a mouky jíšku, kterou také přidáme spolu s koprem, promícháme a dáme vařit na High a necháme pomalit 3 hodiny. Samozřejmě jde vařit na sporáku a v tom případě si na sádle osmažíme cibuli nadrobno, dáme maso na kostičky, necháme je osmahnout.
Dál postupujeme stejně, vše přidáme k masu, zalijeme vodou a dusíme do doby než maso změkne, pak dáme kopr, zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme.