Dvoufazolová polévka s mletým masem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 1/2 sáčku fazolek (lusky)
- 1 menší konzerva červených fazolí
- 1/2 sklenice kyselého zelí
- 200 g mletého hovězího masa
- 2-3 brambory
- 3 stroužky česneku
- 1 masox
- 3 velké lžíce kysané smetany
- jíška (máslo+mouka) nebo instantní
- 1 lžíce mleté papriky
- sůl
- olej
Postup Dvoufazolová polévka s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a hned mleté maso, necháme ho osmažit a přidáme fazolky, kyselé zelí bez nálevu a překrájené, brambory nakrájené na menší kousky, promícháme, zalijeme vodou, vhodíme masox a vaříme, dokud brambory nezměknou.
Do polévky přidáme scezené konzervované fazolky, prolisovaný česnek a dosolíme.
Pak už jen zahustíme jíškou (nemusí být), přidáme kysanou smetanu, promícháme v polévce, vypneme sporák, máme hotovo.