Krkonošské chlupaté knedlíky
Recepty, HoubyPostup Krkonošské chlupaté knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Na začátku dáme vařit houby. Množství hub závisí na vás. Houby vaříme s trochou vody na másle. Másla dáme opravdu dost a houby pořádně osolíme. Necháme vařit.
Připravíme těsto. Jedná se v podstatě o takové bramborové halušky. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno. Slijeme z nich všechnu přebytečnou vodu. K nastrouhaným bramborám přidáme mouku (její množství se může podle vodnatosti brambor lišit), sůl a jedno vejce. Vypracujeme těsto, které by mělo být polotuhé – musí držet pohromadě, ale mělo by jít relativně snadno protlačit přes haluškové síto.
Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu. Přes haluškové síto vařečkou do vody protlačíme těsto. Vaříme asi 8–10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
Hotové bramborové knedlíčky vložíme do mísy a důkladně promícháme s máslovými houbami. Milovníci hub si určitě pochutnají. U nás je to tradiční recept, který děláme každý rok na Vánoce z několika kil brambor.