Špagety Gran Moravia sypané piniovými oříšky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 balení špaget (250 g)
1 kelímek sladké smetany na vaření (250 ml)
100 g sýru Gran Moravia
50 g taveného sýru Oro di Moravia
6-8 větších lístků čerstvé bazalky
20 g čerstvého másla
2 žloutky

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu nalijeme do malého rendlíku a pomalu přivedeme k varu. Následně přisypeme nadrobený sýr Gran Moravia a necháme pomalu rozpustit. Jde to pomalu, a proto si po jeho změknutí pomůžeme tak, že za pomocí ponorného mixeru vytvoříme krásně celistvou tekutou sýrovo-smetanovou směs.

  2. Tuto základní směs přelijeme do misky, kterou máme připravenou nad vodní lázní a do této ještě teplé směsi přidáme tavený sýr a syrové žloutky. Rychle, ale pečlivě šleháme metličkou ve vodní lázni, dokud nezačne směs houstnout, což znamená, že žloutky se nám uvařily, tavený sýr rozpustil a došlo tak k tolik očekávanému zahuštění.

  3. Omáčku zjemníme přidáním čerstvého másla, které zašleháme po jeho rozpuštění do sýrové směsi. Nasekáme si na jemno lístky čerstvé bazalky a vmícháme je do sýrové omáčky. Solit není vůbec třeba, jelikož sýr Gran Moravia je dosti slaný.

  4. Omáčka je hustější a proto je ideální špagety uvařené dle návodu na obalu vložit do mísy a smíchat s omáčkou, která se díky své hustotě nabalí“ na špagety.

  5. Kdo chce, může si omáčku smíchat se špagetami až na talíři. Pro exotickou chuť pokrmu posypeme hrstí piniových oříšku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!