Paella s tykví a kuřecími stehýnky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g očištěné tykve
6 menších kuřecích stehýnek
250 g rýže
100 g uzené slaniny
1 paprika
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g hrášku
100 g kukuřice
1 lžička mleté papriky
250 ml kuřecího vývaru
100 ml bílého vína
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očistenú tekvicu nakrájame na kocky asi 2x2x2 cm. Papriku narežeme tiež na malé kúsky.

  2. Na oleji opečieme kuracie stehná z oboch strán. Vyberieme ich von a na výpeku orestujeme na kocky nakrájanú slaninu, nadrobno narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Primiešame mletú papriku.

  3. Vložíme tekvicu, papriku a ryžu a premiešame.

  4. Zalejeme vývarom a vínom, ak treba, dosolíme (podľa slanosti vývaru).

  5. Stehná vrátime do hrnca k ryži a zakryté dusíme pomaly asi 15-20 min.

  6. Odkryjeme, prisypeme hrášok, kukuricu a zakryté ešte cca 5 min dusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!