Kachní ragú s noky

Recepty, Jiné maso

Suroviny

250 g kachního masa
2 mrkve
plátek celeru
řapíkatý celer
1-2 červené cibule
2 stroužky česneku
kachní sádlo
1/2 sklenky červeného vína
konzerva rajčat
konzerva rajského protlaku
bobkový list
libeček
špetka muškátového oříšku
sůl
mletý pepř
sýr (eidam, ementál, parmazán...)

Postup přípravy receptu

  1. Kachní maso očistíme, odřežeme sádlo a přebytečný tuk i s kůží. Sádlo a kůži nakrájíme na kousky a vyškvaříme z něho sádlo. Maso nakrájíme na malé tenké pásky.

  2. Očištěný celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky.

  3. Zeleninu orestujeme na troše kachního sádla na slabém ohni alespoň 10 minut.

  4. Poté přidáme nakrájené kachní maso a bobkový list. Restujeme, dokud maso nezmění barvu, potom podlijeme červeným vínem a přidáme nasekaná rajčata a protlak.

  5. Kachní ragú dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a čerstvě nasekanými bylinkami (libeček). Ragú povaříme, aby se všechny ingredience spojily.

  6. Hotové ragú posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!