Kachní ragú s noky
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 250 g kachního masa
- 2 mrkve
- plátek celeru
- řapíkatý celer
- 1-2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- kachní sádlo
- 1/2 sklenky červeného vína
- konzerva rajčat
- konzerva rajského protlaku
- bobkový list
- libeček
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- mletý pepř
- sýr (eidam, ementál, parmazán...)
Postup Kachní ragú s noky
Postup přípravy receptu
-
Kachní maso očistíme, odřežeme sádlo a přebytečný tuk i s kůží. Sádlo a kůži nakrájíme na kousky a vyškvaříme z něho sádlo. Maso nakrájíme na malé tenké pásky.
Očištěný celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky.
Zeleninu orestujeme na troše kachního sádla na slabém ohni alespoň 10 minut.
Poté přidáme nakrájené kachní maso a bobkový list. Restujeme, dokud maso nezmění barvu, potom podlijeme červeným vínem a přidáme nasekaná rajčata a protlak.
Kachní ragú dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a čerstvě nasekanými bylinkami (libeček). Ragú povaříme, aby se všechny ingredience spojily.
Hotové ragú posypeme sýrem.