Višňové kuřecí nudličky s quinoou a rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou
1 menší červená cibule
1 lžíce kokosového oleje
višňový kompot
růžová himalájská sůl
pepř - 4 pepře
kardamom
skořice
smetana
rýže a červená quinoa
(dělala jsem v poměru 3:1)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší nudličky a dáme do misky. Osolíme, opepříme, promícháme.

  2. Ve vhodné pánvi rozpálíme kokosový olej, přidáme na drobno nakrájenou červenou cibulku a necháme zesklovatět.

  3. Přidáme kuřecí maso, zprudka orestujeme asi 5 minut. Poté maso podlijeme šťávou z višňového kompotu a dusíme do měkka. Ke konci dušení přidáme skořici s kardamomem a višněmi. Nakonec přilijeme smetanu a necháme zredukovat asi 10 minut, případně směs dochutíme dle vlastního úsudku.

  4. Quinoou propláchneme ve vroucí vodě, abychom se zbavili hořkosti, promícháme s rýží, zalijeme 2 - 3 násobkem vody a vaříme asi 15 - 20 minut podobně jako samotnou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!