Jáhlovo-mrkvové placky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 110 g jáhel
- 330 ml vody
- 1-2 lžičky sypkého zeleninového bujonu
- 2-3 lžíce cizrnové mouky
- 2 mrkve
- 5 stroužků česneku
- sůl
- olej
- čerstvé bylinky
Postup Jáhlovo-mrkvové placky
Postup přípravy receptu
-
Jáhly několikrát propláchneme vařící vodou, dáme do hrnce, zalijeme 330 ml vody, ochutíme sypkým zeleninovým bujonem a uvaříme doměkka.
Uvařené jáhly necháme vychladnout a poté do směsi zamícháme jemně nastrouhanou mrkev, utřený česnek, cizrnovou mouku a nasekané čerstvé bylinky. Použila jsem pažitku. Ochutíme solí a vypracujeme směs, která drží pohromadě.
Na pánvi rozpálíme olej a z obou stran na něm osmahneme placičky, které ze směsi vytvoříme vlhkýma rukama.
Podáváme s bramborem nebo zeleninovým salátem.