Závin z jablek a tvarohového těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g polohrubé mouky
250 g tvarohu
250 g másla (Zlatá Haná, Hera)
1/2 balíčku prášku do pečiva (balíček 13 g)
1 vejce na potření závinu
cukr krupice
mletý cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, prášku do pečiva, tvarohu a tuku zpracujeme vláčné těsto a rozdělíme na 2-3 díly. Každý díl na pomoučněném vále tence rozválíme na délku plechu a šířku 15-20 cm.

  2. Jablka oloupáme, odstraníme jádřinec a nastrouháme na struhadle s většími oky. Rozložíme na střed rozváleného těsta, posypeme skořicí, krupicovým cukrem a zarolujeme, konce spojíme a zmáčkneme k sobě.

  3. Opatrně přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 200°C dočervena. Vychladlé pocukrujeme mletým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!