Hustá cizrnová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g cizrny
- 1 větší jarní cibulka
- 1/2 cibule
- lžíce sádla
- hladká mouka
- 100 ml zakysané smetany
- sůl
- pepř
- bazalka
- tymián
- oregáno
Postup Hustá cizrnová polévka
Postup přípravy receptu
-
Namočíme cizrnu na 24 hodin do vody, vodu poté slijeme, cizrnu propláchneme. Na sádle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Přisypeme cizrnu a zalijeme vodou, osolíme.
Vaříme zhruba tři čtvrtě hodiny na mírném plameni. Přidáme nahrubo nakrájenou jarní cibulku (nebo pórek) i s natí, vaříme další čtvrthodinu.
Pak necháme trochu zchladnout, rozmixujeme, naředíme na požadovanou hustotu, přivedeme opět k varu, ochutíme solí a pepřem (výrazně, smetanou se pak chuť zase zjemní). Přidáme zakysanou smetanu, krátce povaříme a přidáme bylinky.