Hustá cizrnová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g cizrny
1 větší jarní cibulka
1/2 cibule
lžíce sádla
hladká mouka
100 ml zakysané smetany
sůl
pepř
bazalka
tymián
oregáno

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme cizrnu na 24 hodin do vody, vodu poté slijeme, cizrnu propláchneme. Na sádle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Přisypeme cizrnu a zalijeme vodou, osolíme.

  2. Vaříme zhruba tři čtvrtě hodiny na mírném plameni. Přidáme nahrubo nakrájenou jarní cibulku (nebo pórek) i s natí, vaříme další čtvrthodinu.

  3. Pak necháme trochu zchladnout, rozmixujeme, naředíme na požadovanou hustotu, přivedeme opět k varu, ochutíme solí a pepřem (výrazně, smetanou se pak chuť zase zjemní). Přidáme zakysanou smetanu, krátce povaříme a přidáme bylinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!