Hovězí kližka na divoko dle Krkovičky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Suroviny:
750 g hovězí kližka (váleček)
1 PL sádla
1 PL kremžské hořčice
1 větší cibule
1 lusk červené kapie
1 střední petržel
2 stroužky česneku
5 malých snítek čerstvého rozmarýnu
100 g špeku
3 bobkový list
1 malá hrstička hřibů
hovězí vývar
pár kuliček jalovce
koření dle vlastní chuti
- (sůl, pepř, směřovat více do divočiny)

Postup přípravy receptu

  1. Do sádlem vymazaného pekáčku či varné mísy poklademe okořeněnou a nakrájenou (cca na 5 plátků) kližku.

  2. Potřeme hořčicí, posypeme na plátky nakrájeným česnekem, přidáme bobkový list a jalovec. Na každý plátek masa položíme malou snítku rozmarýnu, vše zasypeme na kostičky nakrájenou cibulí a kapií. Přidáme hříbky, poklademe na plátky nakrájenou petržel a slaninu.

  3. Za mírného podlévání hovězím vývarem, (někdy přidám i červené víno) pečeme do změknutí masa. Kdo chce dá maso bokem a šťávu propasíruje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!