Skotské Bridies s hovězím masem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
150 g másla Hery
1 lžička soli
1/4 hrnku studené vody
Náplň:
500 g mleté hovězí maso
1 velká cibule
2 stroužky česneku
sůl dle chuti
pepř dle chuti
1/2 lžičky muškátového oříšku
1,5 lžíce hořčice
5 lžic Worcesterové omáčky
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si předem připravíme těsto: Do prosáté mouky přidáme nakousky nakrájené máslo (NE ROZEHŘÁTÉ - MUSÍ BÝT STUDENÉ!), které prsty pořádně rozmělníme s moukou, tak aby znikla taková vločková sypká směs. Přidáme studenou vodu a pořádně propracujeme. Těsto bude mít vláčnou, trochu tuhou konzistenci. Dáme odležet do lednice.

  2. Mezitím si připravíme náplň:Na větší pánvi si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso úplně nerozdrobí a neopeče. Poté přidáme česnek, koření, hořčici a worcestrovou omáčku, tak aby měla náplň hodně výraznou chuť (proto možná bude třeba něčeho přidat trochu víc, opakuji - dle chuti).

  3. Náplň necháme VYCHLADNOUT před plněním.

  4. Plnění: Těsto vyválíme na středně tenkou vrstvu (jako na závin/štrůdl) vyřízneme kolečka nebo ovály zhruba o velikosti podšálku, na každý dáme cca 2 plné polévkové lžíce náplně, přehneme a vidličkou obtiskáme okraj, aby těsto drželo a propíchneme vršek, aby mohla vycházet pára.

  5. Pečeme na 180°C35 - 40 minut, dokud bridies nezhnědnou, potíráme vejcem. Ideální příloha je na páře udělaná zeleninka - hrášek, mrkev, fazolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!