Kváskový chleba s ovesnými vločkami

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Rozkvas:
30 g pravidelně krmeného kvásku
100 g žitné chlebové mouky,
80 g pšeničné chlebové mouky
a 180 g vody
Dále:
200 g hladké mouky
220 g pšeničné chlebové mouky
40 g ovesných vloček
220 g (ml) vody
3 lžičky drceného kmínu
2-2,5 rovné lžičky soli
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na rozkvas smícháme a v zakryté míse necháme v teple rozkvasit asi 10-14 hodin.

  2. K hhotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme nakynout v teple přibližně 2-3 hodiny. Pak na pomoučené desce opatrně zformujeme bochník, omoučíme ho a uložíme nakynout do moukou vysypané ošatky.

  3. Vykynuté opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, omoučenou vařečkou uděláme svrchu 1-3 díry (měly by zabránit prasknutí chleba při pečení) a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 45 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!