Kváskový chleba s ovesnými vločkami
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Rozkvas:
- 30 g pravidelně krmeného kvásku
- 100 g žitné chlebové mouky,
- 80 g pšeničné chlebové mouky
- a 180 g vody
- Dále:
- 200 g hladké mouky
- 220 g pšeničné chlebové mouky
- 40 g ovesných vloček
- 220 g (ml) vody
- 3 lžičky drceného kmínu
- 2-2,5 rovné lžičky soli
- lžíce oleje
Postup Kváskový chleba s ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na rozkvas smícháme a v zakryté míse necháme v teple rozkvasit asi 10-14 hodin.
K hhotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme nakynout v teple přibližně 2-3 hodiny. Pak na pomoučené desce opatrně zformujeme bochník, omoučíme ho a uložíme nakynout do moukou vysypané ošatky.
Vykynuté opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, omoučenou vařečkou uděláme svrchu 1-3 díry (měly by zabránit prasknutí chleba při pečení) a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 45 min).