Houby na kyselo se smetanou
Recepty, HoubySuroviny
- 300 - 400 g očištěných nakrájených hub
- 1 cibule
- 100 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 1 lžíce másla
- 200 g husté zakysané smetany
- mléko
- 1 žloutek
- 1 lžíce hladké mouky
- mletý kmín
- 3-4 kuličky nového kření
- bobkový list
- sůl
- pepř
- jemně nasekaný kopr (asi lžíce)
- pár kapek z citronu
- špetka cukru
Postup Houby na kyselo se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme s novým kořením a bobkovým listem na másle. Přidáme houby, kmín, sůl, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut.
Smetanu rozmícháme moukou a polovinou mléka a houby zahustíme. Povaříme 10 minut a přilijeme zbytek mléka s rozkvedlaným žloutkem.
Necháme minutku povařit, přidáme kopr a odstavíme. Dochutíme citronovou šťávou a cukrem podle chuti. Podáváme s těstovinami nebo bramborami, ale výborné je toto jídlo s čerstvým chlebem.