Houby na kyselo se smetanou

Recepty, Houby

Suroviny

300 - 400 g očištěných nakrájených hub
1 cibule
100 ml zeleninového vývaru nebo vody
1 lžíce másla
200 g husté zakysané smetany
mléko
1 žloutek
1 lžíce hladké mouky
mletý kmín
3-4 kuličky nového kření
bobkový list
sůl
pepř
jemně nasekaný kopr (asi lžíce)
pár kapek z citronu
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme s novým kořením a bobkovým listem na másle. Přidáme houby, kmín, sůl, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut.

  2. Smetanu rozmícháme moukou a polovinou mléka a houby zahustíme. Povaříme 10 minut a přilijeme zbytek mléka s rozkvedlaným žloutkem.

  3. Necháme minutku povařit, přidáme kopr a odstavíme. Dochutíme citronovou šťávou a cukrem podle chuti. Podáváme s těstovinami nebo bramborami, ale výborné je toto jídlo s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!