Plněné cibulové koule
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1200 g mletého vepřového masa
- 5 velkých cibulí
- 5 prolisovaných stroužků česneku
- 4 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 vejce
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 0,5 lžičky majoránky
- olej
Postup Plněné cibulové koule
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a odkrojíme oba konce. Rozřízneme je do půlky (od jednoho konce k druhému) a sloupneme z každé asi 3 vrstvy tak, aby se nám neponičily. Zbylé kousky cibule na jemno nakrájíme.
Do velké mísy dáme mleté maso a všechny ostatní ingredience i s nakrájeným zbytkem cibulí. Důkladně promícháme.
Nyní masovou směsí naplníme oloupané vrstvy cibule, obě rozříznuté strany pak upevníme připíchnutím párátka.
Na plech nalijeme trochu oleje, zeleninový vývar a dáme do něj naše naplněné cibulové koule. Pečeme na 170°C asi hodinku. Průběžně při pečení přeléváme vývarem a výpekem.
A poslední krok: vyndáme párátka a můžeme si pochutnat.