Houby v česnekovém těstíčku

Recepty, Houby

Suroviny

Na 1 porci:
plátky hub nebo kloboučky menších hub (lesních nebo i žampionů)
Na těstíčko:
1 vejce
1,5–2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce polohrubé mouky (nedala jsem moc vrchovaté)
1 lžíce studené vody, sůl podle chuti (pokud nesolíte houby, tak těstíčko doporučuji dost přesolit)
1 plná lžička sušeného česneku
¼ lžičky pepře

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na těstíčko pečlivě promícháme vidličkou tak, abychom ho měli dost husté a nestékalo z houbiček. Necháme ho pár minut odpočívat, než připravíme a rozehřejeme pánev s olejem nebo friťák.

  2. Houbičky namáčíme v těstíčku a pomalu, aby se houby propekly, smažíme do červena. Vyndáváme na talíř s papírovými ubrousky, já prokládám ubrouskem i jednotlivé vrstvy smažených houbiček (ale to dělám se všemi řízky, ať jsou z masa, zeleniny, nebo z hub).

  3. Do zbylého těstíčka na malé kousky nakrájím poslední cca 3 kloboučky, přidám lžíci strouhanky, promíchám a udělám placičky. Ty jsou také výborné. Těstíčko na řízečkách (i placičky) jsou velice křupavé, mírně pikantní a hodí se k nim bramborová kaše, vařené brambory apod. Podáváme s tím, co má kdo rád, s mísou okurkového, rajčatového, míchaného nebo ledového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!