Brynzová pomazánka s česnekem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

120-150 g brynzy
80–100 g másla
1 kávovou lžičku sladké papriky
1 střední stroužek česneku
lžíci sekané pažitky
rajče nebo jiná zelenina na ozdobu.

Postup přípravy receptu

  1. Brynzu, máslo a papriku spolu promícháme, můžeme i trochu našlehat ručním šlehačem, aby pomazánka byla hladká. Pak přimícháme 1 stroužek česneku (ale každý podle chuti), nedala jsem mnoho, aby se nepřekryla chuť brynzy.

  2. Nakonec přimícháme nějakou sekanou bylinku, já jsem dala česnekovou pažitku, kterou jsem použila i na posypání, (nejlepší by byl medvědí česnek, ale ten roste jen chvilku na jaře).

  3. Pomazánku mažeme na chléb nebo pečivo, může se namazat i na topinky. Pokud budete dělat třeba na Silvestra, přidejte podle chuti pálivou papriku nebo chilli apod. Dietáři kvůli linii mohou brynzu rozmíchat místo s máslem, jen s jogurtem, ale chuť se změní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!