Brynzová pomazánka s česnekem
Recepty, PomazánkySuroviny
- 120-150 g brynzy
- 80–100 g másla
- 1 kávovou lžičku sladké papriky
- 1 střední stroužek česneku
- lžíci sekané pažitky
- rajče nebo jiná zelenina na ozdobu.
Postup Brynzová pomazánka s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Brynzu, máslo a papriku spolu promícháme, můžeme i trochu našlehat ručním šlehačem, aby pomazánka byla hladká. Pak přimícháme 1 stroužek česneku (ale každý podle chuti), nedala jsem mnoho, aby se nepřekryla chuť brynzy.
Nakonec přimícháme nějakou sekanou bylinku, já jsem dala česnekovou pažitku, kterou jsem použila i na posypání, (nejlepší by byl medvědí česnek, ale ten roste jen chvilku na jaře).
Pomazánku mažeme na chléb nebo pečivo, může se namazat i na topinky. Pokud budete dělat třeba na Silvestra, přidejte podle chuti pálivou papriku nebo chilli apod. Dietáři kvůli linii mohou brynzu rozmíchat místo s máslem, jen s jogurtem, ale chuť se změní.