Brynzová pomazánka s řeckým jogurtem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

250 g brynzy
1-2 lžíce 33% smetany
několik lžic řeckého jogurtu
2-3 jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Brynzu rozmačkáme vidličkou spolu se smetanou a řeckým jogurtem (měla jsem zn. Zorba), ale můžeme použít i jiný kvalitní jogurt. Množství jogurtu nelze jednoznačně určit, přidávám postupně a míchám a prošlehávám pomazánku vidličkou, dokud nemá tu správnou konzistenci, bylo to asi 4-5 lžic.

  2. Už vůbec nepřisoluji, stačí slanost brynzy. Nakonec vmíchám jemně pokrájenou zelenou i bílou část jarní cibulky. Pomazánka je jednoduchá, aby si zachovala onu úžasnou chuť brynzy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!