Salát z kadeřávku
Recepty, SalátySuroviny
- 2 listy kadeřávku (po slovensky kučeravý kel)
- 2 papriky
- 1 cibule
- 2 lžíce sekané petrželové natě
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce křenu
- 4 lžičky citronové šťávy
- 2 lžičky vinného octa
- 150 ml jogurtu
- sůl
- pepř
Postup Salát z kadeřávku
Postup přípravy receptu
-
Listy kučeravého kelu (kadeřávku) natrháme a dáme do misy (bez hrubých stoniek).
Pridáme na rezance nakrájané papriky a cibuľu, chren, vňať a olej. Dobre premiešame.
Jogurt vyšľaháme a octom, šťavou, soľou a čiernym korením. Prelejeme zeleninu a necháme 20 min v chlade odstáť.