Palačinky s domácí šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 ml mléka
2 vejce
špetka soli
1 vanilkový cukr
1 lžička vymačkaného citrónu
2,5 hrnku polohrubé mouky
olej na smažení
Dále:
33% smetana
ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin zamícháme těsto.

  2. Rozpálíme pánev. Mašlovačkou potřeme místo pro palačinku a naběračku naplníme do čtvrtiny těstem. Nalijeme na pánev a když se palačinka přestane lepit a je do zlatova, otočíme ji. Toto opakujeme při každé palačince.

  3. Do smetany přisypeme ztužovač šlehačky a šleháme, dokud šlehačka neztuhne.

  4. Můžeme potřít marmeládou, nutelou, arašídovým máslem, javorovým sirupem a ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!