Smetanové nekynuté rohlíčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 g másla
- 200 g zakysané smetany
- kůra z jednoho citronu
- špetka soli
- máslo+rum na závěrečné potření
- Maková náplň:
- mák
- vařící mléko
- cukr
- skořice
- Povidlová náplň:
- povidla
- cukr
- skořice
Postup Smetanové nekynuté rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Spojíme mouku, smetanu, máslo, sůl a citronovou kůru. Vytvoříme pevné nelepivé těsto. Zabalíme do mikrotenu a dáme na hodinu do lednice.
Připravíme náplně. Těsto rozdělíme na čtyři nebo pět dílů, podle toho jak chceme mít rohlíčky velké. Každý díl rozválíme do kruhu a rozdělíme na osm trojúhelníků.
Na každý kousek širší strany položíme hromádku náplně a rohlíčky smotáme. Ukládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200 stupňů cca 15-20 minut dozlatova.
Rozehřejeme plátek másla a přidáme trochu rumu. Vytažené rohlíčky z truby ihned potřeme máslem a necháme vychladnout. Před podáváním bohatě pocukrujeme.