Smetanové nekynuté rohlíčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
250 g másla
200 g zakysané smetany
kůra z jednoho citronu
špetka soli
máslo+rum na závěrečné potření
Maková náplň:
mák
vařící mléko
cukr
skořice
Povidlová náplň:
povidla
cukr
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Spojíme mouku, smetanu, máslo, sůl a citronovou kůru. Vytvoříme pevné nelepivé těsto. Zabalíme do mikrotenu a dáme na hodinu do lednice.

  2. Připravíme náplně. Těsto rozdělíme na čtyři nebo pět dílů, podle toho jak chceme mít rohlíčky velké. Každý díl rozválíme do kruhu a rozdělíme na osm trojúhelníků.

  3. Na každý kousek širší strany položíme hromádku náplně a rohlíčky smotáme. Ukládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200 stupňů cca 15-20 minut dozlatova.

  4. Rozehřejeme plátek másla a přidáme trochu rumu. Vytažené rohlíčky z truby ihned potřeme máslem a necháme vychladnout. Před podáváním bohatě pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!