Kuřecí plátky Zlaté kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa bez kosti
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce koření Zlaté kuře
- 1 lžíce tekutého medu
- 1 lžíce hořčice
- 4 lžíce vývaru nebo vody
- Dále:
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 2 cm silný plátek másla
- voda na podlití
- sůl
- mletý pepř
- zelené bylinky podle chuti
Postup Kuřecí plátky Zlaté kuře
Postup přípravy receptu
-
Vývar (vodu), olej, med, hořčici a koření uvedeme do varu a na slabém plameni necháme vařit 1 minutu. Poté necháme vychladit a chladnou marinádu vmasírujeme do naporcovaného kuřecího masa. Necháme uležet nejlépe přes noc.
Další den připravíme rajčata, která nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a sloupneme. Poté je nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.
V kastrolu na lžíci oleje orestujeme dosklovita cibuli s česnekem, přidáme plátky masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Přidáme nakrájená rajčata, vše malinko podlijeme vodou a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Na závěr podle potřeby dochutíme solí a pepřem, přidáme plátek másla a nasekané bylinky. Na přílohu se hodí bramborový knedlík, těstoviny, bramborová kaše, nebo obyčejný opečený toust.