Pikantní kuřecí paličky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 kuřecích paliček
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce smetany nebo mléka
- lžička tmavého octu balsamiko
- lžička hnědého cukru
- sůl
- pepř
- chilli nebo pálivá paprika
- snítka rozmarýnu
- lžíce sezamového semínka
Postup Pikantní kuřecí paličky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na marinádu promícháme.
Omyté paličky vložíme na 10-15 minut do marinády.
Po odležení maso uložíme do pekáčku, zbytek marinády zředíme asi 1 dcl vody a přelijeme maso.
Společně pečeme přikryté asi 30 minut.
Po té odkryjeme a dopečeme 10- 15 minut do krásné barvy a křupavé kůžičky.
Během pečení maso poléváme výpekem.