Chilli švestková omáčka
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1500 g vypeckovaných švestek
- 750 ml vinného octa
- 1 lžičky soli
- 4 stroužky česneku
- 4 sušené chilli papričky
- kousek čerstvého zázvoru
- 750 g krupicového cukru
- 4 mleté hřebíčky
- špetka mletého nového koření
Postup Chilli švestková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Pěkně vyzrálé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
V hrnci se silným dnem smícháme švestičky, ocet (dala jsem bílý, ale myslím si, že stejný efekt bude mít i červený nebo kombinace obou), drcený česnek, chilli, sůl a zázvor, přivedeme zvolna k varu a za stálého míchání vaříme 45 min nebo až má směs konzistenci kaše.
Pak přidáme cukr, nové koření a hřebíčky, znovu přivedeme k varu a za jemného probublávání vaříme dalších alespoň 30 min.
Pak ponorným mixérem rozmixujeme a naplníme do čistých, suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
V této poloze necháme vychladnout.