Chilli švestková omáčka

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1500 g vypeckovaných švestek
750 ml vinného octa
1 lžičky soli
4 stroužky česneku
4 sušené chilli papričky
kousek čerstvého zázvoru
750 g krupicového cukru
4 mleté hřebíčky
špetka mletého nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Pěkně vyzrálé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

  2. V hrnci se silným dnem smícháme švestičky, ocet (dala jsem bílý, ale myslím si, že stejný efekt bude mít i červený nebo kombinace obou), drcený česnek, chilli, sůl a zázvor, přivedeme zvolna k varu a za stálého míchání vaříme 45 min nebo až má směs konzistenci kaše.

  3. Pak přidáme cukr, nové koření a hřebíčky, znovu přivedeme k varu a za jemného probublávání vaříme dalších alespoň 30 min.

  4. Pak ponorným mixérem rozmixujeme a naplníme do čistých, suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

  5. V této poloze necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!