Ořechovo-kávové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajíček
5 lžic krystalového cukru
5 lžic polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa
1 lžíce mletých ořechů
Krém:
250 g mletých ořechů
150 g práškového cukru
500 ml kávy
250 g másla
rum
piškoty
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.

  2. Mouku, prášek do pečiva, ořechy a kakao promícháme, přidáme k žloutkové pěně a závěrem zlehka vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.

  3. Vypracované těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.

  4. Vychladlé těsto pokapeme rumem a natřeme polovinu krému.

  5. Piškoty namočíme do kávy a poklademe na krémovou vrstvu.

  6. Na piškoty naneseme zbytek krému, necháme ztuhnout a polijeme čokoládovou polevou.

  7. Krém: Pomleté ořechy promícháme s cukrem a zalijeme studenou kávou tak, aby se utvořila hustá hmota. Máslo vymícháme dohladka a postupně vmícháme ořechovou hmotu a vypracujeme krém.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!