Zapečené patizonové plátky v houbovém těstíčku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 větší patizon
2 vejce
hladká mouka podle hustoty těstíčka
4 žampiony nebo jiné houby
pepř
sůl
strouhaný sýr na posypání Parmazán
uzená paprika
petrželka
libeček
sójová omáčka nebo jiné oblíbené koření

Postup přípravy receptu

  1. Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na 1,5 cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. V misce smícháme mouku (solamyl), sůl, pepř, žampiony nasekané na kousky.

  2. Vmícháme vejce, sójovou omáčku, nadrcené bylinky a uzenou sypkou papriku. Uděláme si těstíčko hustší konzistence.

  3. Vypocené plátky patizonu potřeme napovrchu houbovým těstéčkem. Poklademe na plech s pečícím papírem a zbylé těstíčko poklademe do otvorů, které zůstaly po odstranění zrníček.

  4. Dáme zapéci na 180 stupňů do předehřáté trouby pod gril doměkka. Ke konci upečení posypeme plátky strouhaným sýrem (parmazánem), dokud se sýr nerozpeče.

  5. Podáváme s pečeným bramborem nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!