Zapečené patizonové plátky v houbovém těstíčku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 větší patizon
- 2 vejce
- hladká mouka podle hustoty těstíčka
- 4 žampiony nebo jiné houby
- pepř
- sůl
- strouhaný sýr na posypání Parmazán
- uzená paprika
- petrželka
- libeček
- sójová omáčka nebo jiné oblíbené koření
Postup Zapečené patizonové plátky v houbovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na 1,5 cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. V misce smícháme mouku (solamyl), sůl, pepř, žampiony nasekané na kousky.
Vmícháme vejce, sójovou omáčku, nadrcené bylinky a uzenou sypkou papriku. Uděláme si těstíčko hustší konzistence.
Vypocené plátky patizonu potřeme napovrchu houbovým těstéčkem. Poklademe na plech s pečícím papírem a zbylé těstíčko poklademe do otvorů, které zůstaly po odstranění zrníček.
Dáme zapéci na 180 stupňů do předehřáté trouby pod gril doměkka. Ke konci upečení posypeme plátky strouhaným sýrem (parmazánem), dokud se sýr nerozpeče.
Podáváme s pečeným bramborem nebo s pečivem.