Těstoviny z jednoho hrnce s česnekovou omáčkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- -1 lžíce olivového oleje
- -4 stroužky česneku
- -450 ml zeleninového vývaru nebo drůbežího vývaru
- -250 ml smetany
- -30 g másla
- -220 g těstovin linguine nebo fettuccine
- - sůl
- - pepř
- -25 g strouhaného parmazánu + na posypání
- -hrst nasekané petržele
Postup Těstoviny z jednoho hrnce s česnekovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Za stálého míchání ho krátce (1-2 minuty) orestujeme na rozpáleném oleji. Neměl by příliš zhnědnout, aby nezhořkl.
Přilijeme vývar a smetanu, přidáme máslo a těstoviny. Osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a na mírném ohni, za občanského promíchání, necháme vařit, dokud nebudou těstoviny hotové podle našich představ.
Odstavíme z ohně, přidáme 25 g parmazánu a promícháme. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme přidat krapet vývaru. Ihned podáváme posypané nasekanou petrželí a strouhaným parmazánem.