Těstoviny z jednoho hrnce s česnekovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

-1 lžíce olivového oleje
-4 stroužky česneku
-450 ml zeleninového vývaru nebo drůbežího vývaru
-250 ml smetany
-30 g másla
-220 g těstovin linguine nebo fettuccine
- sůl
- pepř
-25 g strouhaného parmazánu + na posypání
-hrst nasekané petržele

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Za stálého míchání ho krátce (1-2 minuty) orestujeme na rozpáleném oleji. Neměl by příliš zhnědnout, aby nezhořkl.

  2. Přilijeme vývar a smetanu, přidáme máslo a těstoviny. Osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a na mírném ohni, za občanského promíchání, necháme vařit, dokud nebudou těstoviny hotové podle našich představ.

  3. Odstavíme z ohně, přidáme 25 g parmazánu a promícháme. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme přidat krapet vývaru. Ihned podáváme posypané nasekanou petrželí a strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!