Špaldové muffiny bez cukru
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky špaldové mouky
- 1 bílý jogurt
- 1 kypřící prášek
- hrst nasekaných rozinek
- 1 polévková lžíce kakaa
- 1 čajová lžička skořice
- trochu mléka na zředění
- 1 tabulka tmavé čokolády (já použila 70%) nebo čokoláda na vaření
Postup Špaldové muffiny bez cukru
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience kromě čokolády smícháme a vytvoříme tak těsto. Rozinky fungují jako sladidlo, takže opravdu musíte dát dle svého uvážení, jak chcete muffiny sladké.
Půlku hořké čokolády nakrájíme na vetší kousky a druhou půlku na jemno.
Těsto nalijeme do formy asi do poloviny, poté vložíme na vetší kousky nakrájenou čokoládu a zalijeme další vrstvou těsta (čokoláda se vevnitř muffinu rozpustí - vytvoří náplň). Nakonec posypeme na jemno nakrájenou čokoládou.
Pečeme při 180 °C přibližně 30 - 40 minut, pro jistotu kontrolujeme těsto špejlí.