Šťavnatá cuketová buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g špaldové mouky
150 g celozrnné mouky
300 g nastrouhané cukety
100 g medu
3 vejce
100 ml kefíru (mléka)
100 ml tuku (kokosový olej, řepkový olej)
1 prášek do pečiva
1 skořicový cukr
Na slepení:
švestková povidla
kakao
rum
Na potření:
hořká čokoláda
hustý čokoládový jogurt (Hollandia)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a nalejeme na plech vyložený papírem. Já používám plech klasický nízký, aby byla buchta nízká. Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut. Záleží na troubě, tak to raději hlídejte pomocí špejle.

  2. Upečená buchta chládne a my smíchame povidla s rumem a kakaem. Záměrně nepíšu množství, je totiž individuální dle vašich chutí. Jediné, co je nutné - aby byla povidla roztíratelná. Buchtu překrojíme v polovině. Jednu polovinu potřeme povidly a přiklopíme druhou.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a metličkou vmícháme jogurt. Opět množství záleží na vás. Já dávám půl tabulky na jeden jogurt. Čoko polevu nalejeme na buchtu a necháme vychladit. Lépe chutná vychlazená, přimo z lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!