Špízy v alobalu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Marináda:
- sůl
- pepř
- kari
- Worcester
- olej
- Špízy:
- kuřecí prsa
- anglická slanina
- čerstvá paprika
- rajčata
- cibule
- Příloha:
- brambory
- strouhaný sýr
- zelenina
Postup Špízy v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, naložíme do marinády a necháme minimálně 2 hodiny uležet v chladu.
Poté začneme napichovat na špejle střídavě všechny suroviny.
Připravíme si alobal, který lehce potřeme olivovým olejem a zabalíme do něj špízy.
Vložíme je do pekáčku a dáme do předehřátě trouby. Pečeme na 200°C cca 20 minut.
Mezitím si omyjeme brambory a nakrájíme je i se slupkou.
Až budou špízy hotové, dáme do trouby osolené a popřípadě opepřené brambory. Pečeme na 200°C asi 30-35 minut (nelze přesně určit dobu, pečeme do té doby než změknou). Můžeme servírovat, na talíři ještě posypeme sýrem popřípadě přidáme nějaký dresink. Můžeme přidat zeleninu.