Švestkové těstoviny
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Rozvar:
- švestky
- rum
- skořice mletá
- hřebíček mletý
- cukr krupice
- vanilkový pudink
- Dále:
- těstoviny
- sůl
- máslo
- mletý mák, strouhaný perník nebo tvaroh na strouhání
- moučkový cukr nebo skořicový
Postup Švestkové těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Švestky opláchneme a vypeckujeme. Kdo chce, může je pomlít nebo rozmixovat, my raději, když sem tam nějaký ten kousek švestky v těstovinách najdeme:)
Švestky dáme do hrnce, přidáme maličko rumu, osladíme dle vlastní chuti a sladkosti švestek, okořeníme skořicí nebo hřebíčkem a na mírném ohni krátce podusíme. Podlévat není většinou nutné, švestky pustí dostatek šťávy. Pokud chceme rozvar krémovější, můžeme do podušených švestek přidat trošku vanilkového pudinku (nebo škrobu), který rozmícháme ve studené vodě a se švestkami provaříme.
Těstoviny uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě, scedíme, přidáme do nich kousek másla a promícháme. Těstoviny nandáme na talíř, osladíme moučkovým nebo skořicovým cukrem, jen trochu, rozvar jsme již sladili, posypeme mletým mákem, perníkem nebo tvarohem a přelijeme rozvarem.