Bruselská zeleninová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1/4 většího celeru
1 petržel
300 g rajčat
2 větší brambory
sůl
pepř
1 lžíce másla
1 lžička cukru (nemusí být)
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, celer a petržel nastrouháme nahrubo. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a vhodíme cibuli. Když zesklovatí, přidáme celer a petržel a restujeme, až zelenina začíná zlátnout. Osmaženou zeleninu zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostičky a rajčata rozkrájená na menší kousky, osolíme a opepříme. Necháme vařit na mírnějším ohni, až jsou brambory měkké, asi 25 minut.

  2. Polévku rozmixujeme, kdo má raději sladší chuť, může dochutit lžičkou cukru. Přimícháme nasekaný libeček a můžeme vypnout. Podáváme s kostičkami osmaženého pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!