Bruselská zeleninová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 1/4 většího celeru
- 1 petržel
- 300 g rajčat
- 2 větší brambory
- sůl
- pepř
- 1 lžíce másla
- 1 lžička cukru (nemusí být)
- libeček
Postup Bruselská zeleninová polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, celer a petržel nastrouháme nahrubo. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a vhodíme cibuli. Když zesklovatí, přidáme celer a petržel a restujeme, až zelenina začíná zlátnout. Osmaženou zeleninu zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostičky a rajčata rozkrájená na menší kousky, osolíme a opepříme. Necháme vařit na mírnějším ohni, až jsou brambory měkké, asi 25 minut.
Polévku rozmixujeme, kdo má raději sladší chuť, může dochutit lžičkou cukru. Přimícháme nasekaný libeček a můžeme vypnout. Podáváme s kostičkami osmaženého pečiva.