Thajská omáčka s jasminovou rýží
Recepty, OmáčkySuroviny
- Připrava:
- 1 lžička olivového oleje
- 2 cibule
- 1-2 lžičky červené kari pasty
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 papriky (1 žlutá,1 červená)
- 250 g jasminové rýže
- lístky bazalky
Postup Thajská omáčka s jasminovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpalte olej a přidejte na proužky pokrájené cibule. V momentě, kdy zrůžoví, vmíchejte kari pastu. Po dalších 2–3 minutách vlijte do pánve kokosové mléko a chvilku povařte. Na závěr přidejte na proužky nakrájené papriky. Povařte je jen krátce, aby stále křupaly. Ke kari se zásadně podává rýže, která stáhne ostrost omáčky. Nejlepší je jasmínová rýže. Pokrm ozdobte lístky bazalky.