Žampionové rizoto s jablky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1,5 hrnku rýže parboiled
- 250 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 jablko
- ½ hrnku jablečného moštu
- vývar
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl
- bílé koření
- 1 plátek másla
- olej
Postup Žampionové rizoto s jablky
Postup přípravy receptu
-
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na plátky narezané šampiňóny a dusíme 5 minút.
Pridáme ryžu, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a dusíme, kým nie je ryža mäkká.
Na masle opražíme na plátky nakrájané jablko, podlejeme muštom a 5 min podusíme odkryté. Dochutíme citrónovou šťavou.
Do mäkkej ryže vmiešame opatrne jablká.
Na tanieri porcie rizota posypeme čerstvým tymiánom.