Polentové hranolky s avokádovým dipem
Recepty, PřílohySuroviny
- 1/2 šálku polenty (60 g)
- 2 šálky vody
- 1 zarovnaná lžička soli
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce nasekané petrželky
- olej na opékání
- Avokádový dip:
- 1/2 zralého avokáda
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 4 lžičky citronové šťávy
- 50 g měkkého tvarohu
- sůl
Postup Polentové hranolky s avokádovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Vodu přivedeme k varu, přidáme sůl, petrželku a zázvor. Vsypeme polentu a uvaříme hustou kaši.
Hranatou misku nebo pekáček vyložíme potravinářskou fólií a nalijeme do ní polentovou kaši. Necháme vychladnout.
Polentu vyklopíme a nakrájíme na hranolky o hraně cca 1,5 cm.
Pánev potřeme olejem a hranolky opečeme ze všech stran dozlatova. Během opékání bude třeba vždy přidat pár kapek oleje.
Dip: Avokádo rozmačkáme vidličkou a smícháme s ostatními surovinami.