Polentové řezy se špenátem a rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g polenty
400-500 ml zeleninového vývaru
200 g čerstvého baby špenátu
200 g cherry rajčat
100 g parmezánu
100 g másla
8 stroužků česneku
4 vejce
125 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nasypeme postupně polentu, zalijeme vroucím vývarem a mícháme, aby se neudělaly hrudky. Polenta musí být kašovité konzistence, ani ne řídká, ani ne hustá.

  2. Nastrouháme parmezán a spolu s máslem a utřeným česnekem vmícháme do připravené polenty.

  3. Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Špenát spaříme.

  4. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a do ní rozprostřeme polentu, rajčata a špenát.

  5. Vejce rozšleháme se smetanou a zalijeme. Pečeme při 180° asi 40 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!