Grilované kuličky se sýrem camembert

Recepty, Grilování

Suroviny

vepřové mleté maso
vajíčko
strouhaná houska
mléko
paprika sladká
pažitka
1-2 stroužky česneku
podle chuti pepř a sůl
camembert
případně olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. 1. způsob úpravy: Camembert nastrouháme na hrubém struhadle, mleté vepřové maso dáme do mísy, zpracujeme s ostatními ingrediencemi a do masového těsta zamícháme strouhaný sýr. Je možné použít i jiný sýr např. goudu apod., ale doporučuji použít camembert, má svojí specifickou chuť. Aby šel dobře strouhat, tak by neměl být uleželý, ale pevný. Tvoříme menší kuličky, které napichujeme na špíz a grilujeme.

  2. 2. způsob úpravy: Mleté maso zpracujeme s ostatními ingrediencemi a camembert (případně jiný sýr) nakrájíme na menší hranolky, které pečlivě obalíme masem, uděláme šišky, maso na sýru pečlivě upěchujeme. Sýru nesmí být velké kusy.

  3. Masové těsto musí být spíše hutnější, aby dobře drželo pohromadě a aby z něj sýr nevytékal. Podáváme s oblíbeným dipem a se zeleninou. Tento recept jde připravit i doma na pánvi. Recept není drahý a ani příliš pracný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!