Pohanka se zelím a ořechy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 cibule
2 lžíce oleje
1/4 hlávky bílého zelí
1 hrnek pohanky
1,5 hrnku zeleninového vývaru
hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
1 lžíce sojové omáčky
čerstvé petrželka
čerstvá pažitka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme zelí, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou doměkka (asi 15 minut).

  2. Pohanku propláchneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Poté ji ihned stáhneme ze sporáku a necháme pod pokličkou (můžeme zabalit do peřin) 20 minut dojít.

  3. Uvařenou pohanku smícháme s podušeným zelím, nasekanými vlašskými ořechy a bylinkami. Dochutíme sojovou omáčkou, solí a čerstvě namletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!