Pohankové rizoto s červenou řepou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

hrnek pohanky
bulva červené řepy
1 menší cibule
hrnek zeleninového vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
parmazán
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu očistíme a omyjeme a dáme vařit v osolené vodě cca 25 minut (dle velikosti bulvy).

  2. Pohanku propláchneme a dáme do hrnce. Na jeden hrnek pohanky dáme dva hrnky vody. Přidáme trochu soli a kapku olivového oleje. Pohanku přivedeme k varu a hned snížíme na nízký plamen a necháme pod pokličkou vařit, dokud nepojme vodu.

  3. Na pánvi dáme lžíci oleje a orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme uvařenou pohanku, podlijeme hrnkem vývaru a přidáme na kostičky nakrájenou řepu a promícháme.

  4. Dle chuti osolíme a opepříme.

  5. Podáváme s hoblinkami parmazánu, ale je výborné i se sýrem cottage.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!