Pohankové rizoto s červenou řepou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- hrnek pohanky
- bulva červené řepy
- 1 menší cibule
- hrnek zeleninového vývaru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- parmazán
- čerstvá bazalka
Postup Pohankové rizoto s červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu očistíme a omyjeme a dáme vařit v osolené vodě cca 25 minut (dle velikosti bulvy).
Pohanku propláchneme a dáme do hrnce. Na jeden hrnek pohanky dáme dva hrnky vody. Přidáme trochu soli a kapku olivového oleje. Pohanku přivedeme k varu a hned snížíme na nízký plamen a necháme pod pokličkou vařit, dokud nepojme vodu.
Na pánvi dáme lžíci oleje a orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme uvařenou pohanku, podlijeme hrnkem vývaru a přidáme na kostičky nakrájenou řepu a promícháme.
Dle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s hoblinkami parmazánu, ale je výborné i se sýrem cottage.