Buřt salát

Recepty, Saláty

Suroviny

3 kvalitní špekáčky
malá plechovka žampionů - 184 g
2 cibule
2 menší kyselé okurky
2 beraní rohy
2 lžíce oleje
1 plná lžíce rajského protlaku
lžička cukru
2 lžičky dijonské hořčice
vývar nebo voda cca 3- 5 lžic
pár kapek worcestrové omáčky
chilli pasta podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na větší nudličky. Jednu cibuli nakrájíme na drobno, druhou na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na drobno necháme zesklovatět.

  2. Přidáme cukr, necháme rozpustit a přimícháme protlak. Chvíli restujeme, přidáme hořčici, koření a zředíme vývarem na požadovanou hustotu. Minutku necháme povařit, dochutíme a necháme zchladnout.

  3. Okurky a rohy nakrájíme na kousky a smícháme je se špekáčky, syrovou cibuli a scezenými žampiony. Přidáme zchladlou omáčku, promícháme a dáme uležet. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!