Buřty na černém pivu (na grilu)
Recepty, GrilováníSuroviny
- 6 buřtů
- 0,5 l černého piva
- 4 stroužky česneku
- 2 velké cibule
- 1 červená paprika
- 150 g pasírovaných rajčat
- 100 g kečupu
- 1,5 KL uzené papriky
- 1,5 KL chilli
- 1 KL soli
- 1,5 KL pepře
- 2 KL drceného kmínu
- 2-2,5 PL třtinového cukru
Postup Buřty na černém pivu (na grilu)
Postup přípravy receptu
-
Buřty rozkrojíme na půlku, necháme sežehnout z obou stran nad žárem, mezitím připravíme:
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, vyskládáme na dno pekáče. Česnek nasekáme nadrobno a rozprostřeme po pekáči.
V misce smícháme pasírovaná rajčata s kečupem, chilli a uzenou paprikou.
Ožehnuté buřty vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Zalijeme rajčatovou směsí, na ni rozprostřeme papriku a zalijeme pivem. Necháme dělat asi 75 min na 180° (občas promícháme). Nakonec přisypeme cukr a asi 15 minut necháme dodělat.