Buřty na pivu speciál
Recepty, OstatníSuroviny
- 6 kvalitních buřtů
- 2 velké červené cibule
- 3 velké bílé cibule
- 2 červené střední papriky
- 200 g čerstvých žampionů
- 3 větší rajčata
- 4 větší stroužky česneku
- 0,3 l černého piva
- sůl a pepř dle chuti
- snítka čerstvého rozmarýnu
- 1 chili paprička
- 1 PL cukru
- 1 PL octa
- 1 PL oleje
- 2 PL kvalitního rajčatového protlaku
- 1 KL uzené papriky
- čerstvé bylinky dle chuti na posypání při servisu
Postup Buřty na pivu speciál
Postup přípravy receptu
-
Nařež buřty dle fantazie jako na pečení na ohni, prořízni pak podélně do půlky.
Nakrájej cibuli červenou i bílou na kolečka a vytvoř lůžko v pečící nádobě, potom papriky na proužky 3x3 cm asi, česnek na slabší plátky, žampiony také tak, rajčata na kousky, chilli papričku najemno a dej vše na cibuli. Část cibule vlož i s pár kousky papriky a česneku do rozříznutých buřtů a odlož zatím stranou.
Na zeleninu v pečící nádobě dej cukr, ocet, sůl, pepř, rozmarýn, olej, papriku, rajčatový protlak a trochu opatrně promíchej.
Navrch polož buřty a zalij vše černým pivem, můžeš ještě dát trochu pepře a dej do trouby. Peč na 200 stupňů 1 hodinu (hlídej a polívej buřty vypečenou šťávou, aby nebyly suché a nespálily se, po hodině dej péct na 170 stupňů a peč asi ještě 2 hodiny, nezapomeň buřty stále podlívat! Peč do krásné zlatavé barvy! Podávej posypané bylinkami, s chlebem a samozřejmě s kvalitním pivem.