Zapečené (předem pečené) brambory se slaninou a žampiony

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g brambor
300 g žampionů
150 g slaniny
2 jarní cibulky
kapie
100 g strouhané Goudy
tymián
rozmarýn
sůl
kmín
olej
koření na grilovanou zeleninu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky nebo kolečka. Promícháme s bylinkami, solí a zakápneme olejem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatavé barvy a do křupava.

  2. Mezitím nakrájíme slaninu cibulku a očištěné žampiony na kousky. Slaninu dáme opéct a přidáme cibulku se žampiony. Dusíme s kmínem, solí a kořením do změknutí.

  3. Upečené brambory smícháme se žampiony a posypeme sýrem a zelenou části cibulky. Můžeme předtím přizdobit kapií nebo kolečky rajčat. Už jen krátce zapečeme do rozpečení sýru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!