Rebarborovo-jablečný crisp (crumble)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 650 g rebarbory nakrájené na malé asi 1 cm kousky
- 550 g jablek oloupaných a nakrájených na malé kousky
- 2/3 hrnečku (o velikosti 250 ml) cukru
- 1/2 hrnečku (o velikosti 250 ml) mouky
- 1 KL lžička tekuté vanilky (extrakt)
- 1/4 KL lžičky skořice
- 2/3 hrnečku (o velikosti 250 ml) ovesných vloček
- 1/2 volně naplněného hrnečku (o velikosti 250 ml) hnědého cukru
- 3 PL změklého másla nakrájeného na malé kousky
Postup Rebarborovo-jablečný crisp (crumble)
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Ve větší míse zamícháme rebarboru, jablka, cukr, 2 polévkové lžíce mouky (odebereme ji z celkového množství)), vanilku a skořici. Vše dobře promícháme a nasypeme do vymaštěného pekáčku.
Ze zbylé mouky, ovesných vloček, hnědého cukru a másla uděláme posypku, kterou stejnoměrně nasypeme na rebarboru a jablka, připravené v pekáčku.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi asi 50 až 55 minut, podle vaší trouby. Vrch by měl být upečený do zlatova a ovoce měkké až rozpečené. Necháme 15 minut zchladnout.