Tarhoňový salát s vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g tarhoni
3 vejce uvařená na tvrdo
2 jarní cibulky
2 nakládané okurky
paprika červená a žlutá
hrášek mražený nebo sterilovaný
2-3 lžičky hořčice
majonéza+zakysaná smetana 1:1
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tarhoňu uvaříme podle návodu a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a vychladnout.

  2. Vejce, cibulku, papriky a okurky nakrájíme na malé kousky. Hrášek, pokud je mražený, povaříme 3-5 minut ve slané vodě.

  3. Tarhoňu smícháme se zeleninou a vejci. Přidáme hořčici a majonézu se smetanou. Dochutíme solí, pepřem a necháme vychladit.

  4. Podáváme samostatně nebo k masu podobně jako bramborový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!