Tarhoňový nákyp
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 500 g tarhoně
- 1,5 l mléka
- 1/2 rovné lžičky soli
- 100 g citronátu
- strouhaná citrónová kůra z 1/2 citrónu
- 5 vajec
- 150 g cukru
Postup Tarhoňový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Tarhoňu vsypeme do vřícího osoleného mléka a uvaříme doměkka (asi 20-25 minut).
Do teplé vsypeme kůru a citronát, ušleháme sníh z bílků a pěnu z cukru a žloutků. Žloukovou pěnu vmícháme do tarhoně a pak, zlehka, i sníh z bílků.
Všechnu hmotu pak urovnáme na vymazaný plech (měla jsem dva malé) a pečeme do zlatova (asi 180°C/30 minut - každá trouba peče jinak). Podáváme pocukrované, s kompotem.